Your basket is currently empty

  Checkout

   You don't have any saved projects.

   Over ons

   Even voorstellen

   Ik ben Gerbrand Liefhebber, eigenaar van Lifo Foto. Velen kennen mijn gezicht van de kermis en andere festiviteiten, waar ik als fotograaf mijn werk doe.

   Fotografie zit in mijn familie

   Ik ben geboren als zoon van de fotograaf Albert Liefhebber. Hij richtte Lifo Fotobedrijf op in 1946. Mijn vader fotografeerde op heel veel scholen de kinderen in een klein houten vliegtuigje of op een kermispaardje. Later ging hij met zijn camera op pad naar kermissen, jaarmarkten, volksfeesten en optochten, waarna hij al zijn volgeschoten filmpjes zelf ontwikkelde en afdrukte. Eerst met de hand, later met machines.

   De liefde voor het vak ging over van vader op zoon

   Uiteindelijk is het ook mijn vak geworden. Fotograferen en afdrukken van foto’s doe ik al heel lang, samen met mijn medewerkers die ook al lang bij mij zijn. Het is altijd mijn wens geweest om zelf ook mooie, hoog kwalitatieve fotoboeken te kunnen produceren. Het beste uit de grafische wereld, het mooi gebonden boek, te combineren met het beste uit de fotografische wereld, het afdrukken op zilverhalogenide fotopapier, met de rgb afdruktechniek. Binnenkort gaat mijn droom werkelijkheid worden, het maken van mooi gebonden, vlakliggende fotoboeken.